Stołówka szkolna (ul. K. B. Kominka 1)

A- A A+

chef 1417239 960 720

 

Jadłospis

od 11.11.2019 r. do  22.11.2019 r.

11.11

                DZIEŃ WOLNY

18.11

 

Zupa ogórkowa     1,6,8

Zapiekanka makaronowa z szynką i warzywami

Pomidorowa salsa     1,2,6,8

Kompot

12.11

Kapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbasą  1,8

Placki ziemniaczane ze śmietaną  i cukrem

Pieczywo                                       1,2,6

Kompot, owoc

19.11

 

Rosół z makaronem    1,8

Kotlet schabowy panierowany

Mizeria z jogurtem    1,2,6

Ziemniaki

Kompot

13.11

Zupa pomidorowa z ryżem    1,6,8

Kotlet mielony  1,2,6

Surówka z pora, marchewki i jabłka

Ziemniaki

Kompot, soczek owocowy

20.11

 

Zupa grochowa z kiełbasą    1,8

Pierogi leniwe z masełkiem i bułką tartą     1,6

Kompot

Owoc

14.11

Zupa z fasolki szparagowej    1,8

Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym

Surówka z ogórka korniszona z selerem  1,8

Kasza bulgur

Kompot

21.11

 

Zupa „Shrek” z grzankami    1,6,8

Gulasz wieprzowy

Buraczki z cebulką

Kasza gryczana       1

Kompot

15.11

Zupa szczawiowo-szpinakowa z jajkiem      1,2,6,8

Filet z miruny w panierce  1,2,3

Kompot

Surówka z białej kapusty i ogórka

Ziemniaki

22.11

 

Krupnik z kaszy jęczmiennej    1,8

Filet z morszczuka w cieście  1,2,3,6

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem

i warzywami

Ziemniaki    Kompot

ALERGENY: 1) Gluten      4) Orzeszki ziemne      7) Orzechy     10) Nasiona sezamu

2) Jaja          5) Soja                          8) Seler

3) Ryby        6) Mleko                      9) Gorczyca

 

INFORMACJA
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności

Z dniem 13 grudnia 2014 zaczęło obowiązywać rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności”, między innymi dotyczących składników powodujących alergie lub reakcję nietolerancji.

Informujemy, że w sporządzanych przez naszą stołówkę potrawach mogą występować substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji, które zostały wyszczególnione w załączniku II Rozporządzenia (UE) nr 1169/2011.

  • Kolorem czerwonym zostały wyszczególnione substancje alergizujące, które mogą występować w potrawach serwowanych przez naszą stołówkę szkolną.

 Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe orzechy włoskie, orzechy nerkowca orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamie, a także produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki.
  13. Łubin i produkty przygotowane na ich bazie.
  14. Mięczaki i produkty przygotowane na ich bazie.

 

 

INFORMACJE O PŁATNOŚCIACH ZA OBIADY
W STOŁÓWCE SZKOLNEJ PRZY UL. KARDYNAŁA B. KOMINKA 1

OPŁATA  ZA OBIADY W MIESIĄCU LISTOPADZIE  WYNOSI:

- uczniowie 0 – IV -  85,50 zł   (4,50 zł x 19 dni)

- grupa przedszkolna Montessori – 133, 00 zł

 TERMINY PŁATNOŚCI W LISTOPADZIE 2019:

  1. Gotówką lub kartą płatniczą u intendenta szkoły – od 12 do 15 listopada.
  2. Przelewem bankowym – od 12 do 15 listopada.

Przy płatności przelewem na rachunku bankowym należy podać informacje:

  • Rachunek bankowy: Szkoła Podstawowa nr 3 w Polkowicach, ul. Kardynała B. Kominka 1
  • Nr konta: 67 1020 3017 0000 2202 0485 7324.
  • W tytule przelewu należy podać: imię i nazwisko ucznia / klasę / płatność za miesiąc ……..

WAŻNE:

  • Przelewem bankowym opłata za obiady musi być dokonana najpóźniej do 15 każdego miesiąca.
  • Przed dokonaniem płatności przelewem Rodzic zobowiązany jest do wcześniejszego  uzgodnienia dokładnej kwoty do zapłaty za dany miesiąc 
    z  intendentem osobiście lub telefonicznie: nr tel.: 76 845 16 42, wew. 7,
    (należy bowiem sprawdzić, czy kwota jest pomniejszona o zgłoszoną wcześniej nieobecność dziecka na obiedzie).
  • Nieobecność dziecka na obiedzie w dniu bieżącym należy zgłosić najpóźniej do godz. 8.30 intendentowi szkoły osobiście lub telefonicznie. Obiad na wynos można wziąć nieobecnemu dziecku tylko w wyjątkowych sytuacjach, za zgodą kierownika świetlicy.
  • Nieobecność dzieci na obiedzie ze względu na wycieczki klasowe zgłasza intendentowi wychowawca klasy.

                                    Kierownik świetlicy:
                                                      Małgorzata Jakubowska