Stołówka szkolna

A- A A+

 Szanowni Rodzice!

                                                           Wydawanie obiadów

12:20- 14:40

Przerwy obiadowe  

I -12:25 - 12:45

II- 13:30 - 13:45

 

Opłatę za obiady zbieramy w dniach

                           12.03.   - 14. 03. 2019 r.

 

                             w biurze kierownika obok stołówki w godzinach 12:15 - 14:00.

 

 

Wysokość opłat w tym miesiącu wynosi

 

 

                     79,80 (21 dni x 3,80).

 

                                   Od podanej kwoty będą odliczone zgłoszone  odpisy z lutego.

 

    Komunikat Dyrektora Szkoły

W czasie rekolekcji : 18  - 20.03.2019r. obiady wydawane będą

od 12:00 do 14:00.

Planowane nieobecności należy zgłosić najpóźniej do 8:30 w danym

dniu - tel. 76 845- 65-15 wew.225 lub wpisać do zeszytu.         

                             

 

                                

  Zapraszamy na profilaktyczny program Burmistrza Polkowic pn "Pij wodę, jedz warzywa i owoce - będziesz zdrowy". Warzywa i owoce wydawane są na III przerwie /10:35-10:45/ oraz przy obiedzie. Natomiast woda dostępna jest ze źródełka szkolnego / koło sekretariatu/. Na zdrowie!

 

KARTA ZGŁOSZENIA UCZNIA NA OBIADY

 

 

Kierownik stołówki mgr Maria Dziadkiewicz

 

 

Jadłospis

Poniedziałek  01.04.2019r.

Poniedziałek   25.03.2019r.

Zupa szpinakowa z jajkiem, pieczywo mieszane  1,3,7 Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną, pieczywo 1,7,9
Fasolka po bretońsku, ziemniaki z koperkiem 1 Racuchy z jabłkami 1,3,7
Kompot z jabłek i malin Dżem swojski
Owoc Cytrynada, woda mineralna
   
Wtorek 19.03. 2019r.Wtorek   26.03.2019 r.
Zupa z fasolki szparagowej, pieczywo  1,7,9 Zupa minestrone 1,3
Gulasz wołowy, kasza gryczana 1 Kotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem 1,3
Buraczki czerwone zasmażane 1,7 Szpinak, świeża papryka
Kompot z truskawek , woda z cytryną Kompot z wiśni, woda z cytryną
   
   
Środa  20. 03. 2019r.Środa   27.03.2019r.
Kapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbasą, pieczywo 1,9 Zupa gulaszowa, pieczywo mieszane 1, 7,9
Pierogi leniwe z masłem i cynamonem 1,3,7 Pierogi ruskie z cebulką i śmietaną 1,3,7
Marchewka z jabłkiem na jogurcie 7 Maślanka, woda mineralna 7
Napój mleczno - bananowy, woda mineralna 7 Owoc
   
Czwartek  21.03. 2019r.Czwartek  28.03.2019r.
Zupa cebulowa z grzankami  1,7,9 Zupa kalafiorowa, pieczywo mieszane 1,7,9
Gyros drobiowy, ziemniaczki pieczone Kotlety mięsno - warzywne, sos pomidorowy, ziemniaki 1.3.7
Sałatka grecka wiosenna, sos czosnkowy 3,7,10 Sałatka z fasolki szparagowej 10
Kompot ze śliwek, woda z pomarańczą i natką Kompot  z rabarbaru, woda z cytryną
   
Piątek  22.03. 2019r.Piątek  29.03.2019r.
Zupa neapolitańska 1,3,7,9 Zupa pieczarkowa z makaronem 1,3,7,9
Łosoś grillowany, ryż 4,7 Morszczuk w cieście, ziemniaki z koperkiem 1, 3,4
Sałatka z pomidorów z sosem winegret 10 Kapusta kiszona z jabłkami
Napój z dzikiej róży , woda z cytryną  Napój z malwy i pomarańczy, woda z cytryną
   

 

Numery alergenów występujących w posiłkach

1 Zboża zawierające gluten 8 Orzechy
2 Skorupiaki i produkty pochodne 9 Seler i produkty pochodne
3 Jaja i produkty pochodne 10 Gorczyca i produkty pochodne
4 Ryby i produkty pochodne 11 Nasiona sezamu i produkty pochodne
5 Orzeszki ziemne (arachidowe) 12 Dwutlenek siarki
6 Soja i produkty pochodne 13 Łubin
7 Mleko i produkty pochodne 14 Mięczaki